Nejlepší smažený sýr, který nevyteče

Nejlepší smažený sýr, který nevyteče
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    20 min

Smažený sýr je klasická pochoutka českých hospod a restaurací. Je to pokrm, který většina z nás milovala už jako děti. Připravte si smažák, který vám na pánvi nevyteče.

Nejlepší smažený sýr, který nevyteče je jednoduchý na přípravu. Trik v tom, aby sýr neměl takovou tendenci vytéct je v tom ho dát zmrazit. Můžete ho zmrazit obalený nebo předtím než ho obalíte, volbu nechám na vás. Proč je tento sýr nejlepší? V čem je tedy výjimečný? Zkuste smažený sýr smažit na přepuštěném másle, protože máslová chuť tento pokrm povznese.

Jak připravit smažený sýr, aby nevytekl?

Trik v tom, aby sýr neměl takovou tendenci vytéct je v tom ho dát zmrazit. Můžete ho zmrazit obalený nebo předtím než ho obalíte, volbu nechám na vás. Díky zmrzlému sýru se stihne při vyšším stupni smažení opéct zlatá krusta mezitím, co sýr na pánvi rozmrzne a povolí. Další fígl je obalit ho v trojobalu dvakrát, podruhé už bez obalení v hladké mouce. Tyto dva triky zkombinujte a sýr se vám určitě povede.

Suroviny na nejlepší smažák:

  • 4 ks sýra Eidam nebo Gouda (asi 150 g každý)
  • 1/2 hrníčku hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 hrníček strouhanky
  • černý pepř
  • přepuštěné máslo popř. olej

TIP: Doporučuji na smažení použít sýr s méně jak 40% tuku právě proto, aby nevytekl.

Jak připravit smažený sýr, aby nevytekl?

  1. Sýr si dejte zmrazit alespoň na 2 hodiny, aby byl opravdu zmrzlý.
  2. Ve třech miskách si připravte tři ingredience pro obalování: mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.
  3. Kusy sýra osolte a opepřete podle chuti.
  4. Každý plátek sýra nejdříve obalte v mouce, poté ve rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Důkladně obalte sýr ze všech stran. Podruhé sýr obalte jen ve vejcích a strouhance.
  5. Obalovaný sýr ihned smažte v rozpáleném přepuštěném másle nebo oleji na vyšším stupni do zlatavé barvy. Smažení by mělo trvat zhruba 2-3 minuty z každé strany.
  6. Hotové smažené sýry dejte na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný olej.
  7. Sýr podávejte s bramborem nebo hranolky a doplňte ho o delikátní domácí tatarskou omáčku.

Chutnal vám nejlepší smažený sýr? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Nejlepší smažený sýr

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.